Sint Pieters plein Gent


Uitstraling met eigentijds karakter

Piazza San Pietro, want zo heet de nieuwe residentie, staat voor een levendige buurt. Dat bewijzen de twee winkelpanden op het gelijkvloers. Er is plaats voor een gezellig koffiehuis en een ruim winkelpand. Uiteraard zijn ook daar de historische elementen van doorslaggevend belang om de uitstraling en het cachet van het pand extra in de verf te zetten.

Het woonproject zorgt meteen ook voor een opwaardering van de Sint-Amandsstraat. Daar verrijst een gloednieuw complex waar speelse contrasten en hedendaagse architectuur centraal staan. De achtergelegen nieuwbouw bestaat uit budgetvriendelijke studio’s en instapklare appartementen met een of twee slaapkamers voor jonge starters. Ook zij genieten van het zicht op de natuur in de binnentuin.

Doorheen het project staat kwaliteit voorop. Zowel architecturaal als op vlak van materialen met natuursteen en aluminium schrijnwerk. “De verrassende terrassen aan de kant van de Sint-Amandsstraat zorgen met hun driehoekige aanblik voor een speels element en creëren meteen extra buitenruimte.”